Tužilaštvo BiH
0

Podignuta optužnica protiv Škrijelj Skendera

FENA
Tužilac Odjela III za opšti kriminal, međunarodnu saradnju i terorizam Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Škrijelj Skendera, rođenog 16.11.1967. godine u Đakovici, Kosovo, državljanin BiH i Kosova po zanimanju direktor preduzeća "Alase" d.o.o. Sarajevo, nastanjen u Sarajevu.

Optuženi se tereti da je 15.oktobra 2007. godine u svojstvu direktora u pravnom licu "Alase" d.o.o Sarajevo ul. Kurta Šorka br. 24, preko GP Aerodrom Sarajevo neovlašteno uvezao u BiH, u namjeri da stavi na tržište robu s istim, odnosno sličnim znakom-žigom za robu, kakvim proizvode označava preduzeće "Sony" registrovano kod Instituta za standarde, mjeriteljstvo i intelektualno vlasništvo BiH, kao isključivi nosilac prava registrovanih žigova u Bosni i Hercegovini, saopćeno je danas iz Tužilaštva BiH.

Škrijelj Skender optužen je da je bez odobrenja nosioca žiga uvezao i prijavio za carinjenje na osnovu carinske deklaracije stavljanje robe u slobodni promet i to 68 komada "Sony MP4" uređaja i 200 komada "Sony" raznih omota za memorijsku karticu.

Optuženi Škrijelj tereti se da je bez odobrenja nosioca žiga s namjerom stavljanja na tržište uvezao robu s istim ili sličnim znakom za robe, kao što su one za koje je znak priznat, čime je počinio krivično djelo iz člana 149. stav 5. i 6. Zakona o industrijskom vlasništvu BiH.

Sud BiH potvrdio je optužnicu.