Specijalno tužilaštvo RS
0

Podignuta optužnica protiv narkodilera

FENA
Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv devet osoba zbog krivičnog djela organizovani kriminal, a u vezi s neovlašćenom proizvodnjom i prometom droga.

Optužnica je podignuta protiv Rade Zečevića, Marinka Radanovića, Vlade Kanjerića, Ranka Mikića, Jasmina Čavalića, Miodraga Jeftića, Bože Matanovića, Dušana Lukića i Dragana Dragičevića.

Zečevića otužnica tereti da je od 26.marta do 3.augusta 2009. radi sticanja finansijske dobiti, organizirao i rukovodio zločinačkim udruženjem u čijem sastavu su se nalazile ostale optužene osobe, a koje je zajednički djelovalo na području Doboja, Broda, Dervente, Odžaka, Banje Luke i Slavonskog Broda, tako što su od njima poznatih osoba neovlašćeno kupovali, držali, prenosili, posredovali u prodaji i prodavali heroin i marihuanu.

Ove osobe lišene su slobode u zajedničkoj akciji MUPRS-a i policije Republike Hrvatske pod nazivom "Gradina 2", koja je početkom augusta prošle godine provedena na području BiH i Republike Hrvatske.

Pet optuženih osoba se nalazi u pritvoru.

U akciji "Gradina 2" zaplijenjeno je oko šest kilograma heroina i manja količina marihuane, naoružanje, municija i minsko-eksplozivna sredstva.