BiH
0

Podignuta optužnica protiv Darka Šarića i Mladena Mičića zbog pljačke Intesa Sanpaolo Banke

Klix.ba
Tužilaštvo KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tužilaštvo KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je i dostavilo Kantonalnom sudu u Sarajevu na potvrđivanje optužnicu protiv Darka Šarića i Mladena Mićića, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva.

Darko Šarić između ostalog, tereti se i za krivično djelo napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti iz čl.359. st.2. u vezi sa st.1. KZ FBiH, krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. stav 1. KZ FBiH i krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga iz čl. 239. st. 3. KZ FBiH, sve u vezi sa čl. 54. istog Zakona, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Oni se terete da su dana 04. februara ove godine oko 18:30 sati u Sarajevu, po prethodnom dogovoru, u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, došli ispred poslovnice Intesa Sanpaolo Banke, te uz upotrebu sile i vatrenog oružja otuđili novac u iznosu od 60.933,20 KM, čime su oštetili banku za navedeni iznos.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je uz optužnicu predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje mjere pritvora prema osumnjičenim, zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset i više godina.

Šarić i Mićić su uhapšeni 14. februara ove godine i tada im je određen pritvor.