Tuzla
0

Podignuta optužnica protiv Damira Mehića

FENA
Kantonalno tužiteljstvo u Tuzli podiglo je optužnicu protiv Damira Mehića zvanog Bibi zbog izazivanja opće opasnosti u blizini pijace u tuzlanskom naselju Simin Han.

U optužnici se navodi da je 7. septembra 2007. godine oko 11.30 sati, u naselju Simin Han, općina Tuzla, u neposrednoj blizini pijace ''Tržnica'' Tuzla, na poziv svog brata Samira Mehića kojeg su kao naplatnika placarine na pijaci napale nepoznate osobe, pucanjem iz pištolja ispalio više metaka u pravcu zadnjeg dijela kombi vozila marke ''VW carvelle'', registarskih oznaka 161-E-824, kojim je upravljao Kajić Nedim bježeći s mjesta događaja i krečući se magistralnim putem M-4 u pravcu raskrsnice Simin Han.

Jedan metak pogodio je u ovo vozilo i to u zadnja vrata i probio ih a drugi metak pogodio je u zadnje vjetrobransko staklo vozila i probio ga te udario u naslonjač zadnjeg sjedišta, probio drvenu i metalnu ploču, tako da se zrno zadržalo u naslonjaču, na koji način je izazvao opasnost za život Kajić Nedima i osobe koja su se nalazila na tom prostoru.

Pucanjem iz vatrenog oružja na mjestu gdje je okupljen veći broj ljudi, navodi se u optužnici, Damir Mehić je izazvao opasnost za život ljudi i time počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.