BiH
0

Podignuta optužnica protiv Admira Hadžića

FENA
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Admira Hadžića (1983.), koji se tereti za krivično djelo neovlašteni promet drogama iz člana 195. KZBiH.

Tužilac Odjela III za opći kriminal, međunarodnu saradnju i terorizam podigao je optužnicu protiv Admira Hadžića, rođenog 29. novembra 1983.

Optuženi se tereti da se početkom juna 2008. telefonom dogovorio s K.S., koja živi u Linzu u Austriji, da mu poštom na kućnu adresu pošalje određenu količinu marihuane u Gradišku/Bosansku Gradišku u BiH, što je K.S. i učinila.

Optužnica navodi da je Admir Hadžić 26. juna 2008. na pošti preuzeo međunarodnu pošiljku - poštanski paket pošiljaoca iz Linza, u kojem se nalazilo 16,686 grama marihuane koja u sebi sadrži psihoaktivnu supstancu tetrahidrokanabinol, karakterističnu za biljnu vrstu Cannabis sativa L. i koja se kao takva nalazi na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari, biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga i prekurzora Zakona o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga i čiji promet je članom 19. ovog zakona zabranjen.

Optuženi Hadžić se tereti da je neovlašteno izvršio međunarodni uvoz supstanci koje su propisom proglašene opojnim drogama, čime je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. Krivičnog zakona BiH.

Sud BiH je 9. septembra potvrdio optužnicu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.