BiH
0

Pod motom "Život nije crtani film" u Tuzli obilježen Međunarodni dan djeteta

FENA
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Povodom Međunarodnog dana djeteta Udruženje “Zemlja djece” Tuzla, odnosno dječija grupa “Telex” koja djeluje u sklopu aktivnosti mreže NVO “Snažniji glas za djecu” organizovala je uličnu akciju “Život nije crtani film, pomozimo djeci da ispišu sretan kraj svoje bajke”.

"Akcijom se želi skrenuti pažnja javnosti na probleme kršenja dječijih prava i na probleme s kojima se djeca susreću te podstaći lokalnu zajednicu da obrati veću pažnju na djecu. Ove godine organizovali smo uličnu akciju koju provode članovi dječije grupe “Telex” koja funkcioniše u sklopa projekta “Glas djece”, mreže nevladninih organizacija “Snažniji glas za djecu”. Želimo da kažemo da djeca imaju probleme i da je odgovornost, zapravo, na svim odraslim", rekao je Mirza Ćatibušić, animator za mlade Udruženja “Zemlja djece”.

Osim ulične akcije u Dnevnom centru za djecu upriličen je i prodajni bazar dječijih unikatnih radova.

"Na taj način želimo da Međunarodni dan djeteta iskoristimo kako bismo promovirali ono što djeca rade. Na neki način njima dajemo mogućnost da doprinesu radu Udruženja, te kako bi kompletan boravak i sve ono vezano za “Zemlju djece” i djecu koja pohađaju određene aktivnosti bio što ugodniji", dodao je Ćatibušić.