BiH
0

Počinje uređivanje dvorišta sarajevskih vrtića

FENA
U potpunosti uređena i zelenilom bogata dvorišta, kao i opremljena, odnosno rekonstruirana dječija igrališta svakog od 30 vrtića u Kantonu Sarajevo, koliko ih trenutno broji JU Djeca Sarajeva, cilj su sastanka koji su danas održali predstavnici preduzeća Park i JU Djeca Sarajeva.

Naime, inicijativa inženjera projektnog Biroa preduzeća Park, dobija obrise jednog kvalitetnog, plemenitog i neophodnog projekta koji će ova dva preduzeća uz pomoć društveno odgovornih firmi i organizacija realizirati, saopćeno je iz KJKP Park.

Sastanak je bio s povodom da se iznađu najbolja rješenja i načini kako postići zajednički cilj, a sve i isključivo u svrhu dobrobiti djece i najmlađih Sarajlija koje svoje prve godine života provode upravo u tim vrtićima, odnosno na otvorenim prostorima uz vrtiće.

Po riječima direktora preduzeća Park Safeta Baltića inicijativa i projekt koji trenutno izrađuje ovo preduzeće doprinos su i ulaganje u budućnost Sarajeva kao i BiH, jer upravo zdravlje i kvalitetan psihofizički razvoj djeteta, kao i podsticanje njihove svijesti o okolišu i boravku u prirodnom ambijentu trebaju biti cilj svih nas zajedno, odnosno najisplativija investicija.

Predstavnice JU Djeca Sarajeva zahvalile su preduzeću Park na ovoj ideji, kao i dosadašnjoj podršci, u skladu s mogućnostima, u održavanju dvorišta vrtića tokom sezone, međutim, kao što i same tvrde, svako to dvorište zaslužuje novo hortikulturno uređenje, novu opremu, što najbolje dokazuje alarmantno stanje na pojedinim lokacijama na terenu.