Zeničko-dobojski kanton
0

Počinje svečano obilježavanje Dana Armije RBiH

FENA
Zenica
Zenica
Centralna manifestacija obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, za područje Zeničko-dobojskog kantona bit će održana u četvrtak u Zenici.

Kako je izjavio Nermin Sarvan, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca "Unija veterana" ZDK-a, za četvrtak u 10 sati najavljena je posjeta predstavnika svih boračkih udruženja, šehidskom mezarju na Prašnicama, a za 11 sati polaganje cvijeća i odavanje počasti na centralnom spomen-obilježju "Kameni spavač". Isti dan, u 12 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica bit će održana svečanost.

"Na svečanosti bit će dodijeljena priznanja za očuvanje tekovina odbrambenooslobodilačkog rata. Njih će dobiti generali Enver Hadžihasanović i Sakib Mahmuljin, te Sejad Zaimović, predsjedavajući Skupštine ZDK-a", izjavio je danas na pres-konferenciji Faruk Kadrić, član Odbora za obilježavanje značajnih datuma u periodu od 1992. do 1995.

Povodom Dana Armije RBiH za sutra, srijeda u svim općinama ZDK-a zakazani su prigodni programi u kojima će učestvovati boračka udruženja i lokalne vlasti. Manifestaciju obilježavanja 15.aprila, Dana ARBiH, finansijski će pomoći Vlada ZDK-a.