Okružni sud u Doboju
0

Počinje suđenje dilerima droge

SRNA
Okružni sud u Doboju
Okružni sud u Doboju
U Okružnom sudu u Doboju danas će početi glavni pretres u predmetu protiv Željka Stevanovića i još pet lica, svi iz Doboja, optuženih za krivično djelo neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga, objavljeno je na sajtu ovog suda.

Optuženom Željku Stevanoviću /32/, Saši Vidoviću /26/, Mitru Božičkoviću /23/, Daliboru Đaliću /24/, Admiru Veličaninu /24/ i Dragiši Šurbat /38/ sudija za prethodno saslušanje dobojskog Okružnog suda potvrdio je 15. jula optužnicu koju je podnijelo Okružno tužilaštvo Doboj.

Svi oni nalaze se u pritvoru od 21. februara, a na ročištu za izjašnjavanje o krivici, 28. avgusta, izjasnili su se da nisu krivi za krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Prema optužnici, oni su bili dio mreže od dvije višečlane grupe koje je dobojska policija uhapsila od 21. do 25. februara tokom akcije na suzbijanju trgovine drogom pod nazivom "Gradina" i koji su se bavili nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na području opštine Doboj i susjednih opština u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Prilikom pretresa njihovih stanova i ostalih prostorija koje su koristili, kao i automobila, pronađeno je i oduzeto 446 tableta "ekstazija", 660 grama droge "spid", oko 300 grama heroina i 240 grama marihuane, kao i više eksplozivnih naprava, mobilnih telefona i novca za koji se sumnja da potiče od prodaje droge.