BiH
0

Počinje rekonstrukcija glavne gradske ulice u Zvorniku

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović najavio je da će naredne sedmice početi rekonstrukcija glavne gradske ulice "Sveti Sava", u koju će biti uloženo oko 1,4 miliona KM.

Stevanović je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da će od ponedjeljka, 7. maja, u okviru ove rekonstrukcije biti urađena sva podzemna vodovodna i kanalizaciona infrastruktura, kao i druge instalacije koje ne budu u dobrom stanju.

On je apelovao na sugrađane i one koji dolaze u Zvornik da imaju razumijevanje za promjenu u režimu saobraćaja, jer su ovo poslovi koji se rade jednom u pedesetak godina. 

Podsjetivši da je u završnoj fazi rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića, koja se radi u okviru projekta rekonstrukcije gradskih ulica, Stevanović je rekao da je ostalo još da se urade trotoari i postavi asfaltni sloj. 

Direktor preduzeća "Zvornik putevi" Jelenko Vasić rekao je da će biti izvršena rekonstrukcija 766 metara ove ulice i dodao da niko ne zna šta se sve nalazi ispod trupa puta, te u kakvom su stanju postojeće instalacije toplovoda, gasovoda, kao i elektro i telekom instalacije. 

"Izvođač radova u kompletnoj rekonstrukciji ulica naići će na moguće teškoće jer ne postoji katastar podzemnih instalacija, dok godinama u ovim ulicama ništa nije rađeno na sanaciji vodovodne,  kanalizacione, elektro i gasne mreže", rekao je Vasić. 

On je dodao da je okvirni rok za završetak radova na ovoj ulici pet mjeseci.     
Rekonstrukcija gradskih ulica u Zvorniku vrijednosti 3,2 miliona KM, finansira se 60 posto sredstava iz Razvojnog programa Republike Srpske, a 40 posto iz opštinskog budžeta.