BiH
0

Počinje izgradnja novog objekta Doma zdravlja u Bratuncu

SRNA
Zvanični početak gradnje novog dijela i rekonstrukcija postojećeg objekta bratunačkog Doma zdravlja počet će danas.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić prisustvovat će u 10 sati postavljanju kamena temeljca za izgradnju novog objekta Doma zdravlja Bratunac, a nakon toga predviđeno je da posjeti Opštinu i Dom zdravlja Srebrenica.

Iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske najavljeno je da će i ministar Neđo Trninić prisustvovati postavljanju kamena temeljca za izgradnju novog objekta Doma zdravlja u Bratuncu.

Direktorica Doma zdravlja Snežana Stojanović istakla je da su u petak, 4. marta, počeli radovi na pripremi lokacije i demontiranju krovne konstrukcije na dijelu bratunačkog Doma zdravlja koji će biti dograđen i renoviran.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske obezbijedilo je 70 posto sredstava, a opština Bratunac ostalih 30 posto, te zemljište, infrastrukturu, projekat i nadzor za izgradnju novog dijela Doma zdravlja u ovom mjestu.

Radove će izvoditi firma "Gradip" iz Prnjavora sa kojom je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić prije mjesec dana potpisao ugovor nakon sprovedene tenderske procedure. Ukupna vrijednost investicije je 2.126.534 KM.

Ova investicija obuhvata izgradnju novog objekta za ambulantu porodične medicine i rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg objekta.

Opština Bratunac obavezala se da vraća 620.000 maraka kredita koji je Dom zdravlja podigao za ovu namjenu.

Osim toga, za zemljište, infrastrukturu, projekat i nadzor izgradnje opština je obezbijedila još oko 120.000 KM. Završetak radova očekuje se u roku do godinu dana.