BiH
0

Počinje asfaltiranje 20 ulica na području općine Novi Grad

Klix.ba
U Općini Novi Grad Sarajevo danas su potpisani ugovori o izvođenju radova na rekonstrukciji, odnosno asfaltiranju dvadeset ulica na području općine Novi Grad Sarajevo. Radovi će početi u toku ove sedmice.

Asfaltiranje ulica i krakova ulica radit će se na području 13 mjesnih zajednica, a kako bi se radovi završili u što kraćem vremenskom periodu, za izvođača radova odabrane su dvije građevinske firme.

Ugovore su, u zgradi Općine, potpisali načelnik Općine Novi Grad Sarajevo mr. Semir Efendić i direktori građevinskih firmi "Bosman" d.o.o. iz Sarajeva Sunija Jahić i "TB inžinjering" d.o.o. iz Breze Esmir Bulbulušić. Za realizaciju ovog projekta Općina Novi Grad Sarajevo obezbijedila je oko 630. 000 KM.

"Ulice u padinskim dijelovima općine u veoma su lošem stanju. Uglavnom su to neasfaltirane ulice, odnosno makadamski putevi koji su tokom jeseni i zime potpuno neuslovni. Početak radova na asfaltiranju tih ulica, jedan je od radosnijih dana u životu ljudi koji stanuju u takvim ulicama“, kazao je načelnik Efendić.

"U interesu nam je da iskoristimo lijepo vrijeme i završimo radove u predviđenom roku, kako bi stanovnici što prije dobili asfaltirane ulice", istakao je direktor firme "Bosman" Sunija Jahić.

U narednom periodu asfaltirat će se ulice Izeta Karšića od br. 2-20 u MZ "Briješće", prilazna saobraćajnica za dvoranu "Srce" u Buča Potoku, ulica Bana Mateja Ninoslava i dio ulice Rafaela Gaona od br. 5-9 u MZ "Buča Potok", ulica Adema Buče od br. 110-130 i ulica Omera Kovača čikma od br. 23 u MZ "Dolac", krak ulice Safeta Hadžića od br. 1-45 u MZ "Staro Hrasno", ulica Mustafe Muje Pašića, krak od br. 40-123 i od br. 91-93 i ulica Ragiba Džinde od br. 7-88 u MZ Alipašin Most, krak Paljevske ulice u MZ "Reljevo“, ulica Amira Muharemovića - dva kraka u MZ "Švrakino Selo III", ulica Novopazarska od br. 304-522 u MZ "Švrakino Selo II“, ulice Sade Hodžića i porodice Babačić, te dio ulice Harisa Čampare u MZ "Naselje heroja Sokolje", ulica Ramiza Salčina od br. 332-352 – MZ "Saraj Polje", dio ulice Hajrudina Šabanije u MZ "Dobrinja A“, ulice Vrbovska do br. 86 i Abdurahmana Sirije od br. 108-106 u MZ "Aneks“ i ulica Kobiljak od br. 9-16 i od br. 16-74 u MZ "Dobroševići".

Načelnik Efendić najavio je skori početak izgradnje dva parkinga na Alipašinom Polju.

"U okviru postojećeg ugovora sa JKP "RAD" ubrzo će početi izgradnja većeg i manjeg parkinga na Alipašinom Polju. U C fazi će se graditi parking sa 130 mjesta, a u B fazi sa 20-ak parking mjesta", riječi su načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.