BiH
48

Počeo sastanak SDA i HDZ BiH: Snažna koalicija na svim nivoima

Piše: E. G.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U centrali Stranke demokratske akcije u Sarajevu nešto iza 15 sati počeo je sastanak delegacija SDA i HDZ BiH. Tema sastanka je formiranje vlasti na svim nivoima.

Potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik HDZ-a Dragan Čović prije sastanka su dali kratke izjave za medije. Izetbegović je kazao da buduću koaliciju u vlasti čine prije svega HDZ i SDA, te da će razgovarati i sa svima ostalima.

"Pozvat ćemo sve ostale da sa nama razgovaraju, da pravimo konkretan program, a onda nakon toga da pravimo i konkretne koalicije, odnosno raspored odnosa unutar budućih vlada. Svima su još uvijek vrata otvorena. Na kraju krajeva, ovo je sve zajednička stvar tako da je još uvijek sve u igri. Naravno da je SNSD jedan od partnera, pobjednik je u RS-u, ima najveći broj zastupnika kada su u pitanju srpske stranke", izjavio je Izetbegović.

Čović je također kazao da će danas razgovarati o svemu onome o čemu su pričali i na prethodnom sastanku dvije stranke.

"Siguran sam da ćemo se dogovoriti da napravimo brzu proceduru uspostave vlasti i naše snažno partnerstvo na svim nivoima u BiH. Razgovarat ćemo o programskim orijentacijama koje su nam prioriteti u ovom mandatu", rekao je predsjednik HDZ BiH.