BiH
1

Počeo s radom Pravni fakultet u Goraždu

FENA
Dislocirana nastava Pravnog fakulteta Univerziteta Sarajevo počela je s radom u Goraždu. Prvu godinu studija upisalo je 68 studenta, koji će imati iste uvjete studiranja kao u Sarajevu.

Kako je na prigodnoj svečanosti organiziranoj povodom početka rada ovog fakulteta u Goraždu kazao dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Sarajevo prof. dr. Fuad Saltaga, ovaj čin predstavlja veliku prednost budućim pravnicima, jer će profesori dolaziti u Goražde i održavati nastavu po Bolonji.

"Uslovi studiranja bit će identični onima koje imaju studenti u Sarajevu. Obezbijeđeni su svi tehnički i ostali preduslovi, tako da je sada samo na studentima da opravdaju povjerenje koje im je ukazano. Ovo nije prvi stepen Pravnog fakulteta već dislocirana nastava koja će se u Goraždu realizovati u naredne četiri godine", kazao je dekan Saltaga.

Uz pravni, još od prošle studijske godine u Goraždu djeluje i dislocirana nastava Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Ovaj obrazovani projekt rezultat je saradnje Sarajevskog i Bosanskopodrinjskog kantona koji su za ove namjene (oba fakuleta) u ovoj budžetskoj godini osigurali 500.000 KM.