Termoelektrana Gacko
0

Počeo remont postrojenja

SRNA
Termolektrana Gacko isključena je iz pogona radi godišnjeg remonta postrojenja koji će trajati 45 dana, potvrdio je Srni rukovodilac Termoelektrane Gacko Maksim Skoko.

Skoko je precizirao da je Termoelektrana iz pogona isključena juče oko 17.30 sati.

On je ranije Srni rekao da vrijednost ukupne investicije, koja obuhvata radove, nabavku rezervnih dijelova i upošljavanje radne snage koja nedostaje, iznosi oko deset miliona KM, a da je sredstva u potpunosti obezbijedilo preduzeće Rudnici i Termoelektrana Gacko.

"U okviru ovih radova planirani su remonti turbinskog, kotlovskog i generatorskog postrojenja, pomoćnih objekata, hemijsko-tehnološkog pogona, sistema otpreme šljake i pepela, te remont pogona dopreme uglja'', istakao je Skoko.

On je podsjetio da je, zahvaljujući dobroj pogonskoj spremnosti, Termolektrana u sedam mjeseci ove godine potpuno ispunila plan proizvodnje, napominjući da će godišnji plan od ambicioznih milijardu i 535 miliona kilovat-časova električne energije biti ispunjen.

"Ukoliko remontni radovi budu završeni prema planu, a stvoreni su svi preduslovi da tako bude, realno bi bilo da se kontinuitet dobre proizvodnje u prvih sedam mjeseci nastavi i do kraja godine'', naglasio je Skoko.

On je napomenuo da je ovaj gigant u posljednja dva mjeseca radio bez zastoja i kvarova, što je nezabilježeno u njegovoj istoriji.