BiH
0

Počeo međunarodni simpozij "Mostarska psihijatrijska subota"

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
U mostarskom hotelu "Ero" danas je svečano otvoren međunarodni naučni simpozij pod nazivom "Mostarska psihijatrijska subota" koji je organizirala Katedra za psihijatriju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Simpozij je namijenjen psihijatrima, psiholozima, liječnicima porodične medicine i primarne zaštite, ali i svima onima koji u svakodnevnom poslu imaju dodira s osobama s psihičkim poteškoćama.

Pročelnik Katedre za psihijatriju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Miro Jakovljević kako je za Fenu da je ovo već šesta Mostarska psihijatrijska subota koja, kako je istakao, pokazuje kako akademska psihijatrija u Mostaru igra sve važniju ulogu u bh. psihijatriji, pa čak i u regionu.

Tema ovogodišnje Psihijatrijske subote je komorbiditet- istovremeno javljanje tjelesnih i psihičkih poremećaja, a u svjetlu integrativne medicine, kazao je Jakovljević.

"S obzirom da je Medicinski fakultet u Mostaru najmlađi medicinski fakultet, ovo je jedan veliki uspjeh i mnogi Mostarsku psihijatrijsku subotu ocjenjuju kao jedan od najvažnijih psihijatrijskih događaja u BiH", kazao je Jakovljević.

Predavači ovogodišnjeg simpozija su iz BiH, Hrvatske, Srbije i Velike Britanije, a najveći broj predavanja održat će predavači s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.