BiH
0

Počeo Kongres studenata elektrotehnike

Sarajevo-x.com
Kongres studenata elektrotehnike Evrope počeo je jučer u Beogradu i trajat će sve do 30.marta 2009.godine. Organizator ovog događaja je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC (Electrical Engineering Students' European Association).

Svake godine Kongres okuplja međunarodni Upravni i Nadzorni odbor, predstavnike svih lokalnih komiteta, međunarodne trenere i ostale članove tijela zaduženih za pravilno funkcionisanje.

Glavni cilj kongresa jeste sagledati rad u prethodnoj godini, razmijeniti ideje i iskustva, te na taj način poboljšati rad udruženja koje već godinama studentima pruža priliku za stručno usavršavanje, pronalaženje posla ili prakse.

Preko 120 studenata sa 44 evropska fakulteta elektroteknike će ove godine birati novi Upravni i Nadzorni odbor i kroz stručna predavanja, treninge i radne sesije uspostaviti saradnju sa budućim evropskim inženjerima.

Lokalni komiteti Beograd i Sarajevo imaju čast da organizuju 23. Kongres EESTEC-a, koji predstavlja najveći događaj ovog udruženja na internacionalnom nivou.

Učesnici kongresa će prvih pet dana boraviti u Beogradu, a zatim pet dana u Sarajevu. Pokazalo se da je ovo odličan način da se lokalni komiteti još bolje povežu, a Konges će dobiti novu dimenziju u vidu spajanja dvaju kultura.

Lokalni komiteti Beograd i Sarajevo imaju dobru saradnju već duže vrijeme. Inače, participanti će imati priliku da upoznaju Sarajevo na poseban i dosad neviđen način. Naime, biće organizovan City Rally Sarajevo na kojem će učesnici, podijeljeni u timove, obavljati zanimljive i intrigirajuće zadatke.