BiH
0

Počeo 23. kongres studenata Elektrotehnike Evrope

FENA
Pozdravnim govorom predsjednika Udruženja studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC) LC Sarajevo Semira Hadžimuratovića, danas je u hotelu "Saraj" svečano otvoren 23. kongres studenata elektrotehnike koji će biti održan od 26. do 30. marta.

Kongres u Sarajevu okupio je elektrotehničare iz 23 evropske zemlje i 44 evropska fakulteta elektrotehnike, a fokus će u narednih pet dana biti na razvijanju menadžerskih sposobnosti mladih i razmjeni ideja i iskustava.

Na Kongresu će biti izabrani novi Upravni i Nadzorni odbor i ostali članovi tijela EESTEC-a zaduženih za pravilno funkcioniranje organizacije.

"Kongres u Sarajevu bit će prilika da svi naši gosti upoznaju Sarajevo i njegove ljepote. U subotu, 28. marta, organizirat ćemo City Rally Sarajevo na kojem će učesnici Kongresa, podijeljeni u timove, dobiti različite zadatke kroz koje će upoznati Sarajevo. Zadaci će biti da pronađu ono što je karakteristično za Sarajevo poput "tete razapete", kazao je Hadžimuratović.

Sarajevskom kongresu prethodio je Kongres u Beogradu u toku kojeg su studenti predstavljali radove i dostignuća iz elektrotehnike.

Pokrovitelj Kongresa u Sarajevu je član Predsjedništva BiH Željko Komšić, a organizaciju je pomogao i Grad Sarajevo.