BiH
0

Počeo 2. sajam "Vlašić Expo Tours"

Sarajevo-x.com
Danas je na Babanovcu otvoren 2. Sajam turizma, hrane i opreme "Vlašić Expo Tours". Organizator sajma Turistička zajednica SBK pripremila je niz sadržaja za naredna dva dana.

Sajam "Vlašić Expo Tours" je otvorio načelnik općine Travnik Tahir Lendo.

''Općina Travnik je značajno podržala ovaj sajam. Očekujem da će sajam ''Vlašić Expo Tours'' narednih godina imati još veći značaj u razvoju turizma na ovim prostorima.'' – kazao je načelnik općine Travnik, Tahir Lendo.

  • Ovo je sajam koji se održava na najvišoj nadmorskoj visini. Riječ je o regionalnoj i međunarodnoj sajamskoj manifestaciji. Sajam je izložbeno – prodajnog karaktera. Ovog puta u mjesto montažne dvorane koristit ćemo tipske montažne objekte, dok će dio sajamskih štandova biti u holu hotela ''Babanovac''. – kazao je je direktor TZ SBK, Nihad Korić.

Kako su zaštitni znak Travnika i Vlašića čuveni Travnički sir, te autohtona pasmina Tornjak, u okviru sajma bit će upriličeni ''Dani sira'' i izložba Tornjaka. Direktor Korić posebno ističe podršku općine,kantona i Federacije BiH.

  • Posebno želim naglasiti veliku podršku koju smo dobili od načelnika općine Travnik Tahira Lende, a očekujemo podršku Ministarstva privrede SBK i Ministarstva trgovine F BiH, kao i TZ F BiH.'' – kazao je direktor Korić. Turistička zajednica SBK, prvog dana sajma, promovisala je Turistički vodić kroz SBK. Turistički prospekt prezentirali Nihad Korić, direktor TZ SBK i Enes Škrgo, autor teksta.