Sarajevo
0

Počelo uređenje izletišta za proslavu Prvog maja

Sarajevo-x.com
Sve one koji željno očekuju proslavu Međunarodnog praznika rada u Sarajevu, obradovat će vijest da radnici Komunalnog preduzeća 'Park' već pripremaju i uređuju najposjećenija izletišta u gradu.

"U sklopu naših redovnih aktivnosti, počeli smo sa uređivanjem zelenih površina, dotjerivanjem stabala, sadnjom cvijeća, košenjem trave. Pretpostavljam da će se građani i ove godine spontano organizovati i Prvi maj provesti na izletištima kao što su Vrelo Bosne, Stojčevac, Barice... Na svim ovim mjestima, imat ćemo radnike koji će se brinuti o čistoći i urednosti", kazao je za naš portal Suad Hećo, direktor Sektora za održavanje zelenih površina u preduzeću "Park".

Kao i svake godine pred Praznik rada, Hećo je upozorio sve građani koji budi išli na izlet da budu brižni prema okolišu, te da propisno odlažu otpad.

"Iako smo obezbijedili dežure, zamolio bih sve građane da ako već ne budu nosili sa sobom smeće, onda barem da ga ostavljaju na jedno mjestu, kako bi nama olakšali posao", poručio je on.

Podsjetio je i na aktivnosti ovog preduzeća u samom centru grada, gdje se također uređuju zelene površine i sade nove sadnice.

"Posljednjih dana radimo u Titovoj i Alipašinoj ulici te Ferhadiji, gdje smo postavili oko 300 novih žardinjera sa dekoracijama. Cilj nam je da grad izgleda što privlačnije, te da se građani i posjetioci lijepo osjećaju", naglasio je Hećo.