BiH
17

Počelo skijanje na Bjelašnici i Igmanu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zahvaljujući sniježnim padavinama i proizvodnji vještaškog snijega, SKI centar Bjelašnica – Igman počeo je s radom.

Trenutno su u funkciji dva ski lifta, i to BX na Bjelašnici i baby lift na Malom polju. Uposlenici SKI centra rade na proizvodnji vještačkog snijega, kako bi u narednom periodu u funkciju pustili i trosjednu žičaru na Bjelašnici, te omogućili i noćno skijanje, saopćeno je iz preduzeća ZOI '84.

Cijena ski karata je 20 KM sve dok je u funkciji samo jedan ski lift (BX). U slučaju da se uspiju urediti staze i u funkciju pustiti i trosjedna žičara u narednom periodu, cijene ski karata bit će po važećem cjenovniku.

Stanje na planinama svakodnevno se objavljuje na www.zoi84.ba i FB stranici, a skijašima i zainteresiranim građanima od 29. decembra na raspolaganju je i online videoportal www.ski.ba.

"Slika koja se emituje sa olimpijskih ljepotica je u HD rezoluciji, što nas svrstava u rijetke evropske ski centre koji imaju takav servis. Projekt je pokrenula kompanija Total d.o.o. iz Sarajeva sa tehničkim partnerima MH Company, SeCaM i ZOI’84. Ideja i želja autora portala je da pored promocije turističkih potencijala naše zemlje, medijski prostor na portalu bude sa posebnim naglaskom na domaće brendove, a sve u cilju jačanja domaće privrede. Portal je u funkciji 24 sata dnevno, te je dostupan tokom cijele godine", napominju iz ZOI '84.