BiH
0

Počeli radovi na sanaciji ulice Vrazova

FENA
Tokom protekle sedmice radnici građevinskog preduzeća "Grakop" iz Kiseljaka započeli su sanaciju Vrazove ulice.

Ova saobraćajnica povezuje ulice Maršala Tita i Valtera Perića pa je tokom sanacije zatvorena za saobraćaj na osnovu rješenja koje je izdalo Ministarstvo za saobraćaj Kantona Sarajevo.

Prema projektu koji je uradio Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu radnici su s jedne strane ulice uklonili stare trotoare i postavljaju nove betonske ivičnjake.

Nakon što završe s postavljanjem novih ivičnjaka i s druge strane Vrazove slijedi podizanje starog asfalta i postavljanja novog tampona prije asfaltiranja saobraćajnice i trotoara.

Završetak radova planiran je do 30. augusta ove godine. Projekt sanacije Vrazove finansira Općina Centar sa 42.600 KM dok je za nadzor zadužena firma "Energoinvest" d.d. Sarajevo.

Za realizaciju navedenog projekta potpisan je tokom jula ove godine ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji ulica na području općine Centar između načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića i direktora preduzeća "Grakop" Šukrije Melezovića.

Na osnovu ugovora radnici ove građevinske firme završili su s asfaltiranjem kolskog puta koji vodi od Ulice Nahorevo do objekta Poljoprivredne zadruge "Centar" u Nahorevu kao i s rekonstrukcijom Ulice Branislava Đurđeva.

U toku su radovi na asfaltiranju dijela puta Radava čikma između brojeva 27.-31. u Nahorevu. U narednom periodu planirana je sanacija ulica Derebent, Tepebašina, dijela Tešanjske između brojeva 26-42, kao i dijela ulice Nahorevo kod broja 34, gdje je došlo do oštećenja saobraćajnice usljed pomjeranja tla.

Za realizaciju projekata sanacije navedenih ulica Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 325.500 KM.