BiH
56

Počeli radovi na putu prema Buća Potoku: Uskoro obnovljena cesta i novi kružni tok

Piše: I. P.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Od raskrsnice na Otoci do raskrsnice ulica Alije Kučukalića i Džemala Bijedića vrši se rekonstrukcija ceste i trotoara.

Radi se o rekonstrukciji ceste od glavne gradske saobraćajnice do spoja sa ulicom Safeta Zajke. Na spomenutoj dionici planirana su dva kružna toka, jedan na spoju ulice Alije Kučukalića sa ulicom Džemala Bijedića, a drugi na spoju ulice Alije Kučukalića sa ulicom Safeta Zajke. Završetak cjelokupnih radova predviđa se za 2017. godinu.

Radovi prve faze, koji su počeli prije desetak dana, obuhvataju rekonstrukciju ulice Alije Kučukalića od Glavne gradske longitudinale do spoja sa ulicom Džemala Bijedića i izgradnju kružnog toka na toj lokaciji. Također, planirano je izmještanje vodovodnih instalacija na kružnom toku u ulicama Safeta Zajke i Drinska

Na dužini od 500 metara (od glavne saobraćajnice do ulice Safeta Zajke) bit će izgrađen odgovarajući broj saobraćajnih traka – 2x2 od glavne ceste do spoja ulica Alije Kučukalića i Džemala Bijedića, a saobraćajne trake 2x1 do spoja sa ulicom Safeta Zajke.

Također, sa obje strane saobraćajnice planirana je rekonstrukcija pješačkih staza. Izvođač radova je Euro-asfalt, a završetak radova je planiran za novembar 2015. godine.

Investitori radova su Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Novi Grad. Ukupna vrijednost radova iznosi 900.000,00 KM, od čega će Direkcija za puteve Kantona Sarajevo izdvojiti 700.000,00 KM, a Općina 200.000,00 KM.