BiH
0

Počele pripreme za doček Nove godine pred Vječnom vatrom

FENA
Počele su tehničke pripreme za program dočeka Nove godine pred Vječnom vatrom u organizaciji Grada Sarajeva i tehničkoj organizaciji Agencije "Art Stage“, saopćeno je Gradska služba za informiranje.

Program pod nazivom "Grad Sarajevo s ljubavlju“ se sastoji od dva dijela - dječijeg i centralnog. Dječiji program pod nazivom "Lilolend“ počinje danas u 14.00, a završava u 16.00 sati.

Centralni dio programa počinje u 21.00, a u njemu učestvuju Maja Milinković, Rafid, Žanamari Lalić, Sandi Cenov, Irina&Storm i Zabranjeno pušenje.

U 23.55 gradonačelnica Sarajeva uputit će novogodišnju čestitku, nakon čega slijedi zajedničko odbrojavanje.

U Novu 2008. godinu, prema scenariju programa, uvest će violinistica Melita Hadžić, nakon čega slijedi spektakularan vatromet i nastavak koncerta.

Gradska uprava pozvala je sve građane Sarajeva i sve goste koji se nalaze u glavnom bh. gradu da dođu pred Vječnu vatru i uživaju u programu.

Također, apeliraju na sve građane, a posebno mlade da ne upotrebljavaju pirotehnička sredstva.

Povodom dočeka Nove 2008. godine, od 30. decembra od 22.00 sata do 31.decembra do 20.00 sati biti obustavljen saobraćaj u lijevoj saobraćajnoj traci u ulici Maršala Tita, od Vječne vatre do raskrsnice ulica Maršala Tita – Kulovića – Dalmatinska.

Saobraćaj će biti potpuno obustavljen 31. decembra od 20.00 sati do 06.00 sati 1. januara naredne godine u ulici Mula Mustafa Bašeskije, od raskrsnice ulica Mula Mustafe Bašeskije – Pehlivanuša do raskrsnice ulica Maršala Tita – Radićeva – Trampina.

U vremenu potpune obustave, saobraćaj će biti preusmjeren iz pravca Mula Mustafe Bašeskije – Maršala Tita u ulicu Pehlivanuša – Petrakijina – Mehmed-paše Sokolovića – Ćemaluša – Bolnička – Koševo.

Također, u vremenu potpune obustave sobraćaja, tramvajski saobraćaj biti će preusmjeren na okretnicu Skenderija.

Policija Kantona Sarajevo regulirati će saobraćaj u navedenim ulicama i po potrebi provoditi dodatne mjere.