BiH
70

Počele pripreme za 21. Sarajevo Film Festival

Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo kontinuirano koordinira svim aktivnostima kojima će se osigurati svi neophodni uvjeti za uspješno održavanje Sarajevo Film Festivala od 14. do 22. augusta ove godine, istaknuto je na današnjem sastanku kojeg je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković održao sa direktorom SFF Mirsadom Purivatrom.

Sastanku su prisustvovali ministri prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, saobraćaja i privrede Čedomir Lukić, Mujo Fišo i Muharem Šabić, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i KJKP Rad Heni Erduan Ćesir i Selim Babić, direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sena Softić – Taljanović te predstavnici MUP-a KS, ostalih sarajevskih općina i preduzeća Gras i Vodovod i kanalizacija.

"Ovakvom organizacijom aktivnosti Kanton Sarajevo će i ove godine spremno dočekati jedan od najprominentnijih filmskih festivala u Jugoistočnoj Evropi", istakao je Konaković te dodao da ovaj sastanak zapravo formalno označava početak realizacije SFF-a koji se organizuje svake godine, kako bi se 40 dana uoči njegovog održavanja na najbolji mogući način dočekali gosti iz regiona i svijeta.

Konaković je najavio da će ove godine Vlada Kantona Sarajevo na jednoj od narednih sjednica donijeti Odluku o produženju rada ugostiteljskim objektima tokom trajanja Sarajevo Film Festivala.

Direktor Purivatra je naglasio da će, prema informacijama kojima on već raspolaže, većina sarajevskih hotela u vrijeme održavanja SFF-a biti popunjena, što jasno potvrđuje koliko ovaj festival znači Sarajevu ne samo u filmskom, nego i u širem ekonomskom, odnosno turističkom smislu.