BiH
6

Počela skupština akcionara Elektroprenosa BiH

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Banjoj Luci je počela sjednica Skupštine akcionara "Elektroprenosa BiH“, kojom predsjedavaju entitetski premijeri Nermin Nikšić i Željka Cvijanović.

Skupštini akcionara prethodio je razgovor Cvijanović i Nikšića o aktuelnim pitanjima i u vezi s radom ove zajedničke kompanije za prijenos električne energije.

Očekuje se da entitetski premijeri, predstavnici akcionara i suvlasnika ove zajedničke kompanije, usvoje potrebne izvještaje, te verifikuju upravljačku strukturu kako bi "Elektroprenos BiH" konačno profunkcionirao.

Matan Žarić je na sjednici Upravnog odbora "Elektroprenosa BiH“, održanoj 18. decembra u Banjoj Luci, izabran za generalnog direktora tog preduzeća za prijenos električne energije u BiH.

Entitetska premijerka Željka Cvijanović je nedavno rekla da je završena procedura izbora i članova Upravnog odbora na strani entiteta kao akcionara, te da ostaje dio posla koji treba da uradi Vijeće ministara BiH, nakon čega će biti uspostavljena nova uprava.

"Nakon toga ide se u finalizaciju investicionih planova, a kada se steknu uslovi idemo na pitanje raspodjele dobiti", rekla je Cvijanović.