BiH
0

Počela sjednica Predstavničkog doma PSBiH

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Sarajevu je upravo počela 40. sjednica Predstavničkog doma PSBiH.

Na predloženom dnevnom redu je 16 tačaka, između ostalog i Prijedlog zakona o protuminskom djelovanju u BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskoj policiji BiH te Prijedlog zakona o parlamentarnom nadzoru u oblasti odbrane i sigurnosti BiH.

Poslanici će raspravljati i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH u prvom čitanju kao i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije čiji su predlagači poslanici Dušanka Majkić, Beriz Belkić i Niko Lozančić.

Na dnevnom redu je i Odluka Predsjedništva BiH o učešću jedinice Vojne policije Oružanih snaga BiH u operaciji Snage međunarodne sigurnosne pomoći Islamskoj Republici Afganistan, imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH, a na osnovu rang-liste Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure za imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH.

Također, na dnevnom redu je i Informacija Vijeća ministara BiH o stanju predmeta koji se u Sudu u Strazburu vode protiv BiH, s procjenom njihove moguće implikacije na BiH, a što predstavlja realizaciju inicijative poslanika Nermina Purića.

Poslanici će raspravljati i o Inicijativi poslanice Dušanke Majkić, o posljedicama uništavanja municije i minsko-eksplozivnih sredstava (MiMES) na poligonu „Barbara“ po lokalno stanovništvo u općini Glamoč.