BiH
0

Počela sjednica Predstavničkog doma PSBiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu trebalo da u drugom čitanju razmatra Prijedlog zakona o dopunama Izbornog zakona BiH.

Poslanici će u prvom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u BiH, te u drugom čitanju Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o konkurenciji BiH čiji je predlagač poslanik Milorad Živković.

Predviđeno je razmatranje zahtjeva poslanika Jerka Ivankovića Lijanovića da se njegov Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost razmatra po hitnom postupku.

Na dnevnom redu su Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2006., Finansijski izvještaj Centralne banke BiH za 2006., Izvještaj o radu Centralne izborne komisije BiH za 2006. i Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za 2006.

Bit će razmatrana i inicijativa za pokretanje javne kampanje protiv iskorištavanja radnika nacrno i utvrđivanje liste poslodavaca koji zapošljavaju radnike nacrno čiji je predlagač poslanik Denis Bećirović.

Poslanici bi trebali dati saglasnost za ratifikaciju više međunarodnih sporazuma i ugovora.

Na početku sjednice svečanu izjavu su dali Salko Sokolović iz SDA i Adem Huskić iz Stranke za BiH koji su u poslaničkim klupama zamijenili Edina Mušića i Vahida Heću kojima je zbog preuzimanja novih funkcija prestao poslanički mandat.