BiH
0

Počela rekonstrukcija dijela ulice Soukbunar

Sarajevo-x.com
U utorak 18. augusta započeli su radovi na rekonstrukciji dijela ulice Soukbunar od raskrsnice sa ulicom Pećina i Urijan Dedina do raskrsnice sa ulicom Porodice Foht-dužina dionice iznosi 320 metara.

Općina Centar finansira radove u iznosu od 102.500 KM. Radnici građevinskog preduzeća "Put" rade na podizanju starog asfalta i podloge nakon čega slijedi postavljanje novog tampona, nivelacija postojećih slivnika i šahtova kao i asfaltiranje. Također je planirana zamjena svih ivičnjaka duž ulice kao i asfaltiranje postojećeg trotoara u dužini od 24 metra. Planirano je da tokom radova, radi stabilizacije okolnog tla, budu izgrađena dva potporna zida ukupne dužine 11 metara kao i pristupno stepenište (8 metara).

Zbog olakšanog silaženja niz strmu ulicu posebno u periodu zimskih mjeseci, radnici će osim zamjene postojećeg rukohvata dužine 76 metara također postaviti dodatna 24 metra novog rukohvata. Tokom izvođenja radova na snazi je zabrana saobraćanja ovim dijelom ulice Soukbunar stoga stanovnike, kojima je zbog asfaltiranja otežan pristup njihovim stambenim objektima, molimo za strpljenje do završetka radova.

Prethodno je na ovom dijelu ulice Soukbunar građevinska firma "Sansel" završila sa poslovima na rekonstrukciji kanalizacione mreže što podrazumjeva zamjenu starih dotrajalih kanalizacionih cijevi te postavljanje novih cijevi za odvod oborinskih voda. Okolni stambeni objekti su odmah priključeni na novu infrastrukturu.