Predsjedništvo SDA
0

Počela rasprava o Sadovićevoj smjeni

Sarajevo-x.com
Sjednica SDA (Foto: A. Panjeta)
Sjednica SDA (Foto: A. Panjeta)
U Sarajevu je u 14 sati počela sjednica Predsjedništva SDA na kojoj će biti raspravljano o ostavci ministra sigurnosti Tarika Sadovića.

Prema do sada dostupnim informacijama, bez obzira na njegovo protivljenje odluci Stranke, u toku dana ili najkasnije sutra predsjedavajućem Vijeća ministara Nikoli Špiriću biće poslan zahtjev za Sadovićevu smjenu. Iz SDA očekuju da će dobiti podršku svih svojih te poslanika ostalih partnerskih stranaka u Parlamentu. Upitan da li će podnijeti ostavku, Sadović je novinarima kratko odgovorio da ostaje pri svojim stavovima.

"Ostavka se podnosi dobrovoljno. Volio bih da mi objasne razlozi smjene", kazao je Sadović pred početak sjednice Predsjedništva SDA.

Foto: A. Panjeta
Foto: A. Panjeta

Kao najozbiljniji kandidat za novog ministra sigurnosti pominjani su sadašnji potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo. U ranijoj izjavi za Sarajevo-x.com, Sadik Ahmetović koji je također pominjan kao jedan od ozbiljnijih kandidata kazao je kako ne bi volio da mora prihvatiti tu funkciju. Prema nekim informacijama, SDA ovu funkciju namjerava ponuditi nekom od bivših ministara policije.