Uprkos kišovitom vremenu
0

Počela proslava Međunarodnog praznika rada u Vilsonovom šetalištu

SRNA/Sarajevo-x.com
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
(Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com)
U Sarajevu je proslava Međunarodnog praznika rada - 1. maja počela u 9 sati okupljanjem građana u Vilsonovom šetalištu, gdje, uprkos kiši, uz jutarnju kafu i druženje uživaju u muzici Sarajevo dram orkestra.

U Vilsonovom šetalištu je za danas planiran bogat program za omladinu i djecu, a za popodnevne je najavljen i tradicionalni prvomajski grah.

Od 10 sati i 30 minuta se održava program za najmlađe kada počinje Likovna radionica za djecu o temi “Crvenkapica i vuk”. Ova likovna radionica realizirat će se u suradnji s Međunarodnim centrom za djecu i omladinu Novo Sarajevo. U 13 sati predviđeno je proglašenje najboljeg rada i, naravno, nagrade za najtalentiranije, te nastup plesnih grupa iz Međunarodnog centra za djecu i omladinu. Od 10 do 14 sati na programu je mini basket i takmičenje u tricama u organizaciji KK “Koš” gdje su također planirane simbolične nagrade za najbolje šutere. Svi mogu učestvovati bez obzira na spol i godine. Također, od 10 do 15 sati trajat će akcija prikupljanja igračaka i odjeće za “GuGu” humanitarni bazar.

Prvi put na otvorenom, odigrat će se predstava za djecu “Crvenkapica” koju igra mlada glumačka ekipa Kemal Čebo, Aida Bukva, Adnan Goro i Nusmir Muharemović. Predstava počinje u 12 sati. Od 13 do 15 sati građani će moći uživati u party-u “DeBel Boya i Zgodneya”.

I na kraju, od 14 do 15 sati tradicionalno organiziran je prvomajski grah koji će pripremiti tetka Zilha i Narodna kuhinja Stari Grad za sve prisutne na Vilsonovom. Grad Sarajevo je jedan od pokrovitelja koncerta Erogenih zona, Elvisa J. Kurtovića i Nedima koji će biti održan u Domu mladih u večernjim satima sa početkom u 21 sat, u kompletnoj organizaciji Sekcije mladih Sindikata Bosne i Hercegovine. Ulaz na koncert je besplatan.