BiH
154

Počela primjena elektronskih recepata u apotekama JU "Apoteke Sarajevo"

Klix.ba
Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo obavještava građane koji su osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a da je jučer, 08. aprila 2015. godine, počela primjena elektronskih recepata u apotekama koje posluju u sastavu JU "Apoteke Sarajevo“.

Ova usluga je omogućena u okviru pilot-projekta pod nazivom "Elektronski recept“ koji se implementira u zdravstvenom sistemu Kantonu Sarajevo kao dio strateškog on-line informacionog sistema, saopćeno je iz Press službe Vlade KS.

"Uključivanjem JU 'Apoteke Sarajevo' u projekt 'Elektronski recept', Ministarstvo zdravstva KS-a na čelu sa ministricom Emirom Tanović-Mikulec je otklonilo višemjesečni problem nefunkcionisanja elektronskih recepata u poslovnim jedinicama ove javne ustanove. Elektronski recepti su na taj način postali dostupni građanima jednako kao i u drugim privatnim apotekama i privatnim zdravstvenim ustanovama“, obavještavaju iz ovog ministarstva.

Iz Ministarstva zdravstva KS-a također ističu da je ova aktivnost uspješno realizirana zahvaljujući posredovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.