Tuzla
0

Počela izgradnja centra "Koraci nade"

Sarajevo-x.com
Polaganjem kamena temeljca danas je počela izgradnja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama "Koraci nade" u Ši-selu, Općina Tuzla.

Predviđeno je da se u Centru obavljaju sve vrste terapija djece sa višestrukim smetnjama u razvoju uključujući i hidro-terapije u bazenu koji će biti sastavni dio objekta. Projekat podrazumijeva organizaciju rada i terapija za 150 djece sa posebnim potrebama, korisnika centra. Ukupna vrijednost projekta je 800.000 eura.

Za menadžment i realizaciju projekta zadužena je humanitarna organizacija Hilfswerk Austria u saradnji sa Udruženjem «Koraci nade». Glavni donatori su Raiffeisen Zentralbank AG Austria i Raiffeisen Investment, koji su za podršku projektu izdvojili 450.000 eura, a potrebnu infrastrukturu obezbijedila je Općina Tuzla.

"RZB grupacija smatra da je pružanje pomoći društvenoj zajednici ne samo zadovoljstvo već i njena obaveza u okviru opštih principa Raiffeisena i u duhu tradicije njenog idejnog tvorca F.W. Raiffeisena. Njegova ideja ne zastarijeva i uvijek je aktuelna. Prema našem mišljenju, korporativna odgovornost znači postupati odgovorno u svakoj oblasti poslovanja. U ovim teškim vremenima važnije je nego ikada da ostanemo vjerni našim ubjeđenjima, da ne zaboravimo našu snagu i da se držimo onoga čemu smo posvećeni", rekao je Walter Rothensteiner, predsjednik Uprave RZB-a.

"Djelujući kao društveno odgovorna kompanija, naš akcenat stavljamo na pružanje podrške najugroženijim kategorijama stanovništva, među kojima su osobe sa posebnim potrebama" , rekao je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke.

Ko-donatori projekta su Telekom Austria, OMV, Casinos Austria i Österreichische Lotterie