BiH
0

Počela humanitarna akcija "Solidarnost na djelu"

FENA
Aktivisti organizacija Crvenog križa općina Kantona Sarajevo započeli su jutros u Sarajevu akciju "Solidarnost na djelu", koja je organizirana u okviru obilježavanja Nedelje solidarnosti.

Akcija će se oba dana vikenda provoditi ispred velikih tržnih cenatara u Sarajevu, gdje će volonteri Crvenog križa primati dobrovoljne priloge u namirnicama i higijenskim potrepštinama od kupaca centara.

Sekretar Crvenog križa KS-a Fikret Žunić istaknuo je za Fenu da je humanitarna akcija namijenjena socijalno ugroženim porodicama i korisnicima kućne njege u Kantonu Sarajevo, i to onima koji nisu obuhvaćeni programom narodne kuhinje CK.

On navodi da će volonteri prikupljene prehrambene lako kvarljive namirnice već danas podijeliti ugroženim građanima, a ostalu prikupljenu robu po njenom sortiranju u pakete. Pomoć će biti podijeljena po već pripremljenim spiskovima ugroženih kategorija.

Akcija se danas i sutra organizira od 10.00 do 20.00 sati ispred centara Robot Comerce, Konzum, Mercator, Interex, Drvopromet, Mims te Sam Shop.