BiH
0

Počela gradnja Doma zdravlja u Modriči

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Modriči je danas na temeljima stare zgrade počela gradnja novog objekta Doma zdravlja koju sa 1.121.000 KM finansiraju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i opština.

Od ukupnog iznosa, 70 odsto su sredstva Ministarstva, a 30 odsto sredstva opštine. Stara zgrada Doma zdravlja u Modriči srušena je krajem avgusta, a radnici preduzeća "Univerzal BS" iz Banje Luke danas su počeli gradnju novog objekta.

"Ugovorom investitora i izvođača građevinskih radova Univerzal BS iz Banje Luke i izvođača elektorinstalacionih radova preduzeća Braća Mićić, predviđeno je da novi objekat bude predat na upotrebu Domu zdravlja 31. marta iduće godine", rekla je Srni zamjenik direktora modričkog Doma zdrava Boja Lugonja.

U prizemlju novog objekta bit će smještena laboratorija i šest ambulanti porodične medicine sa čekaonicama za pacijente, a na spratu će se nalaziti prostorije za specijalističke ambulante, velika sala za sastanke i čajna kuhinja. Dom zdravlja u Modriči ima 130 zaposlenih, od kojih 25 ljekara.

Primarnu zdravstvenu zaštitu za 29.000 registrovanih osiguranika pruža 17 timova porodične medicine u centralnom objektu u Modriči i šest terenskih ambulanti, među kojima je i ambulanta u opštini Vukosavlje.