BiH
0

Počela 151. sjednica Vlade Federacije BiH

Klix.ba
Na dnevni red 151. sjednice Vlade Federacije BiH, koja je danas počela u Sarajevu, uvršteni su Prijedlog uredbe o dopunama Uredbe o postupku finansijske konsolidacije privrednih društava u Federaciji BiH, te Prijedlog odluke o utvrđivanju cijene matičnih knjiga, izvadaka iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i vjenčanog lista koji se vode i izdaju u skladu sa Zakonom o matičnim knjigama.

Vlada FBiH razmatrat će i Informaciju o dinamici radova na dionici autoceste od Svilaja do Odžaka, u kojoj je navedeno da će podjelom radova na ovoj dionici u dvije faze, njena izgradnja biti usklađena s predviđenom izgradnjom mosta na rijeci Savi. Time bi bila povećana isplativost ove dionice, saopćeno je iz Press službe Vlade FBiH.

Federalna vlada će na današnjoj sjednici razmotriti Izvještaj Federalnog zavoda za agropedologiju o stanju poljoprivrednog zemljišta u Federaciji BiH nakon majskih i augustovskih poplava, te Izvještaj o monitoringu zemljišta na području općine Zenica za 2014. godinu.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu u Interresornoj radnoj grupi za izradu nove Strategije za borbu protiv korupcije BiH (2015-2019), koji je podnio predstavnik Vlade FBiH u ovoj grupi, a čiji rad je koordinirala Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Vlada Federacije BiH danas će razmatrati izvještaje o prošlogodišnjem radu više federalnih institucija.