Učestvovalo oko 1.000 takmičara
0

Pobjednik Vivicitte u Tuzli Velimir Bojović

Piše: D. Brkić
(Foto: D. Zabuš/Fotoservis.ba)
Velimir Bojović, iz Atletskog kluba Leposavić (Srbija), pobjednik je sedamnaeste ulične trke Vivicitta koja je danas održana u Tuzli. On je dionicu od 12 kilometara istrčao ispred Dejana Bogičeviča AK Cer i Daria Bjeljarevića AK Doboj.

Inače, u trci je učestvovalo oko 1.000 takmičara, a najviše ih je bilo iz osnovnih i srednjih škola, te rekreativaca.

Direktorica AK Sloboda Tehnograd i bivša olimpijska Kada Delić – Selimović, istakla je kako je trka još jednom ispunila svoj moto – Grad trči slobodno.

"Zadovoljstvo je bilo pratiti rijeku mladih takmičara iz različitih gradova i država u različitim kategorijama od 2 km do 12 km. Veliku zahvalnost za organizaciju trke dugujemo Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzla za sigurnost učesnika i regulisanje saobraćaja u vrijeme održavanja trke i Domu zdravlja Tuzla za medicinsku podršku. Ova manifestacija ne bi se mogla sprovesti bez razumijavanje i velikog angažovanja pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja osnovnih i srednjih škola i Fakulteta", rekla je Kada Delić - Selimović

Među najbrojnijim učesnicima bili su učenici Srednje medicinske škole, Ekonomske škole, Gimnazije Meša Selimović, a od osnovnih škola izdvojili su se učenici OŠ Pazar, OŠ Simin Han, OŠ Sjenjak, OŠ Sveti Franjo kao i OŠ II osnovna škola Živinice.