Jelko Kacin
0

"Pobjednici izbora se moraju dokazati"

Sarajevo-x.com
Jelko Kacin
Jelko Kacin
Jelko Kacin potpredsjednik Delegacije Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu u nedjeljnom intervjuu Radiju Federacije BiH je izjavio da oni koji su dobili mandat i povjerenje građana na izborima moraju se dokazati, ukoliko se to ne desi u skoro vrijeme ljudi mogu promijeniti mišljenje i reći da moraju doći drugi.

Kacin je izrazio mišljenje da će prije Evropska Unija izabrati novog šefa delegacije u BiH nego što će naša zemlja formirati vladu koje nema.

"EU je na boljem putu da taj posao završi. Nemojte se baviti nama, mi ćemo svoj problem riješiti, problem je kako vas probuditi i stvoriti institucije i organe vlasti koje bi trebale raditi zbog čega su i održani izbori", poručio je Jelko Kacin.

Govoreći o političarima rekao je da razlika između bosanskohercegovačkih i onih iz EU je ta što stranci već godinama sanjaju da Bosnu i Hercegovinu vide u Evropskoj Uniji , dok se lokalnim političarima i ne sanja, a kamoli da nešto, kako je naglasio "od naših jasnih poruka ostvare, ne za nas već za svoje građane.“

Komentirajući formiranu vlast na federalnom nivou rekao je da svugdje u demokratijama postoji pravilo da se prvih stotinu dana čeka i daje prilika onima koji su preuzeli vlast da se dokažu. Kada je u pitanju konstituiranje vlasti na državnoj razini Jelko Kacin, potpredsjednik Delegacije Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu.

U intervjuu Federalnom Radiju naglasio je kako se nada da su visoki evropski zvaničnici Jose Baroso, Stefan File i Miroslav Lajčak koji su boravili u petak 8 . aprila u Sarajevu donijeli jasne poruke koje će uraditi plodom.