BiH
0

Pobjeda Ekonomskog fakulteta na košarkaškom turniru

FENA
Protekao je i treći dan 5. ekonomijade u Sarajevu. Tema akademskog programa ove godine je ''Poduzetništvo kao snaga za kreiranje regionalne stabilnosti i razvoja!'' U sklopu ove aktivnosti, mladi lideri imali su nekoliko zadataka. Prije svega, morali su izvršiti pripreme u vidu provođenja istraživanja na zadatu temu u svojim zemljama. Svoje rezultate, studenti su prezentirali u četvrtak, 12. marta. Tada su imali priliku poslušati i predavanje na temu „Socijalno poduzetništvo u neprofitnom sektoru mladih u gradu Zagrebu” prezentatorice Marije Hrebac, potpredsjednice Mreže mladih Hrvatske.

U petak je učesnicima akademskog programa upriličen seminar sa sljedećim temama: „Neoliberalni (turbo) kapitalizam i ekosocijalno-tržišno gospodarstvo – Evropski put kao svjetski model“; „Napredno poduzetništvo i poduzetnik – mentalni sklop i temeljne osobine i obilježja“ i „Čelnik, menadžer i poduzetnik – ko je šta?“

Veoma interesantna i iscrpna predavanja studentima je predstavio svjetski stručnjak Josip Baotic.

Nakon završenih predavanja, studenti imaju zadatak da se pripreme za finalni izazov: prezentaciju svojih finalnih rješenja u vidu poslovnih planova na zadanu temu.

Uzbudljivo i dinamično je bilo i na terenima u dvoranama Skenderije i FIS-a. U okviru košarkaškog dijela takmičenja, pobjednik je već poznat, i to je košarkaška ekipa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu koja je na ovaj način odbranila prošlogodišnu titulu.

Finalni rezultati fudbalskog i odbojkaškog takmičenja još uvijek nisu poznati. Lider u grupi odbojkašica je tim Ekonomskog fakulteta u Rijeci, dok se u fudbalu za prvo mjesto takmiče Ekonomski fakultet u Zenici i Ekonomski fakultet u Sarajevu.