Sanela Jenkins za Sarajevo-x.com
1

Pobijedio je tim za BiH, ja sam samo dio tog tima

Piše: Adisa Pobrić
Sanela Jenkins (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Sanela Jenkins (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Nakon nesebičnog angažmana u slučaju Ejupa Ganića, Bosanka Sanela Jenkins još jednom je pokazala kako se bori za svoju zemlju i njene poštene građane.

Napori koji je zajedno sa drugim domoljubima uložila da Jovan Divjak iz Austrije bude pušten kući urodili su plodom i ovaj anđeo spasitelj iz BiH, kako je nazivaju, sretna je što može najaviti da će njenim avionom penzionisani general već danas u popodnevnim satima stići u svoje Sarajevo.

Iako je danima lobirala i alarmirala svjetsku javnost da skrene pažnju na ovaj slučaj, skromno ističe da ovo nije samo njena pobjeda.

"Pobijedio je tim za BiH. Pobijedila je pravda. Drago mi je što sam dio tog tima koji se uvijek bori za sve građane BiH i sve dobre ljude na području Balkana", izjavila je Jenkins za Sarajevo-x.com.

"Ovakve bitke se ne mogu dobiti ako se igra pojedinačno", dodaje Sanela. "I ovaj put velike zasluge pripadaju Damiru Arnautu, Svenu Alkalaju, Harisu Hrli, Adnanu Kapi, braći Adnanu i Admiru Pašiću i, naravno, Harisu Silajdžiću, koji je koordinirao njihovim radom. Također, tu je i mnogo drugih ljudi kojih se u ovom momentu ne mogu sjetiti."

Ambasador BiH u Austriji Haris Hrle potvrdio je da je proces pred sudom u Austriji okončan i da Divjak ima pravo da odmah napusti tu zemlju.

Trenutno pakuje svoje stvari i nestrpljivo čeka polazak u Sarajevo.

Iz Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" organizuju mu svečani doček u Domu mladih u 18:30 sati, te pozivaju sve da dođu i dokažu "vjernost zajedničkim idealima kolektivne i lične slobode, demokratije i ujedno pošalju jasnu poruku antibosanskim snagama i tendencijama", navodi se u pozivu.