BiH
0

Po 50 hiljada KM opštinama Nevesinje, Berkovići i Istočni Mostar

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Premijer Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić izjavio je Srni da će Vlada RS sutra uplatiti po 50 hiljada KM opštinama Nevesinje, Istočni Mostar i Berkovići za nabavku nafte za mašine koje će raditi na raščišćavanju putnih komunikacija.

"Na današnjem sastanku u Nevesinju sa načelnikom te opštine Branislavom Mikovićem i načelnikom opštine Istočni Mostar Radovanom Palavestrom dogovoreno je da se poveća broj mašina koje će raditi na raščišćavanju puta od Gacka do Nevesinja, kao i na raščišćavanju lokalnih puteva", rekao je Džombić, koji se u poslijepodnevnim časovima helikopterom iz Nevesinja vratio u Istočno Sarajevo.

On je naglasio da se sklapa viskonaponski dalekovod  iz pravca Mostara prema Nevesinju i da bi sutra ta opština trebalo da dobije električnu energiju što bi omogućilo i uredno vodosnabdijevanje.

Džombić je istakao da će Helikopterski servis RS sutra nastaviti da dostavlja hranu i lijekove selima kojima je to najpotrebnije na području opštine Nevesinje.

Prema njegovim riječima, farma muznih krava Planinskog dobra u Nevesinju je deblokirana.

"Hrana je dostavljena, ali putnu komunikaciju treba proširiti, za šta je zadužena Civilna zaštita RS, a obezbijeđena je i cisterna vode", dodao je Džombić.

On je naveo da su direktor Republičke uprave civilne zaštite Milimir Doder, ministar uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić i vršilac dužnosti direktora "Puteva RS" Nedeljko Knežević obišli putnu komunikaciju od Istočnog Sarajeva do Trnova i Foče.
"Oni sada idu prema Čemernu, gdje bi noćas trebalo da se radi na probijanju tog dijela puta prema Hercegovini", rekao je Džombić.

Premijer Srpske je najavio da će sutra u 10.00 sati u Istočnom Sarajevu održati sastanak sa Doderom i posjetiti opštinu Berkovići.

"Planirao sam danas da posjetim Berkoviće, ali zbog jakog vjetra nije bilo moguće sletjeti helikopterom pa ću tu opštinu posjetiti sutra", dodao je Džombić, napomenuvši da je ta opština dobila struju i vodu.

Sastanku u Nevesinju prisustvovali su ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS Miroslav Milovanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić i ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević.