BiH
116

Plenković u pratnji Zvizdića i Šarovića prošetao Baščaršijom

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković prošetao se ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine. Društvo su mu pravili predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i njegov zamjenik Mirko Šarović.

Nakon niza sastanaka koje je imao u Sarajevo novoizabrani premijer Hrvatske sa bosanskohercegovačkom delegacijom otišao je na ručak u poznati restoran Kod Kibeta.

Plenković se nakon toga prošetao starim dijelom Sarajevo gdje je obišao Baščaršiju historijsko i kulturno sjedište centra grada, a iskoristio je priliku i da posjeti jednu od radnji koja se nalazi na Sebilju.

Hrvatskom premijeru društvo su pravili predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i njegov zamjenik Mirko Šarović. Zvizdić koji je po profesiji arhitekta objašnjavao je Plenkoviću u toku šetnje arhitekturu u Sarajevu.

Pored Baščaršije, Plenković se prošetao i do Begove džamije odakle su uputio prema katedrali Srca Isusova.

Podsjećamo, novoizabrani predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković stigao je zajedno sa delegacijom Vlade RH u dvodnevnu zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini. Ovo je ujedno i prva posjeta hrvatskog premijera nekoj zemlji.