BiH
0

Plava revolucija u Banjoj Luci

Sarajevo-x.com
Narodna stranka Radom za Boljitak nastavila je sa Plavom revolucijom i u Banjoj Luci, gdje je jučer održan skup.

"Naš program za mandat 2010.-2014. samo za poljoprivredu planira izdvajanje 4 milijarde KM u naredne četiri godine. Mi na principima međuetničke suradnje želimo stvoriti boljitak za sve građane koji žive u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, mi želimo smanjiti poreze na osnovne životne namirnice, smanjiti poreze na rad, a povećati poreze na luksuz. Zakonom o zaštiti domaće proizvodnje Narodna stranka Radom za boljitak iznad svega želi da zaštiti domaćeg proizvođača i svakog onog građanina koji želi da živi od svog rada. Na ovakav način moguće je sačuvati 10 milijardi KM za investiranje u privredu i otvaranje 100 000 novih radnih mjesta. Za naše mlade mi želimo obezbijediti svjetliju budućnost, a za naše stare sigurnost“, poručio je Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i kandidat za predsjedavajućeg vijeća Ministara BiH u ponedjeljak 27. 09. 2010. građanima Banja Luke u prostorijama Malpreha prilikom predstavljanja mjera iz programa za mandat 2010.-2014.

Posjetu Plave revolucije Narodne stranke Radom za boljitak Banjoj Luci upotpunilo je druženje kandidata sa građanima, članovima i simpatizerima na Trgu Krajine za sve nivoe vlasti u Republici Srpskoj, zatim njihovo predstavljanje i prezentiranje internet kampanje.

Građanima su se još obratili Mlađan Vučkovac, Milosava Jakovljević, dr. Ivan Tomljenović, Duško Babić, kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske te Dragan Mrgan, kandidat za predsjednika/dopredsjednika Republike Srpske koji je poručio:

"Plava revolucija Narodne stranke Radom za boljitak iz srca koje je i na našim majicama želimo mijenjati ovu vlast koja nas je sve ovo vrijeme gurala u dužničko ropstvo. Mi imamo program za naredne četiri godine koji može mlade ljude sačuvati u ovoj zemlji“, saopćeno je iz stranke