Informacije se provjeravaju
5

Planirana likvidacija zaštićenog svjedoka u slučaju Cvijan Radić

Klix.ba
Foto: Ilustracija/Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Davorin Sekulić/Klix.ba
Uprava policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zaprimili su informacije da je planirana likvidacija zaštićenog svjedoka u slučaju ubistva srpskog povratnika u Bihać Cvijana Radića, prenosi Federalna televizija.

Nakon vijesti da je planirana likvidacija zaštićenog svjedoka u slučaju Cvijan Radić, advokati osumnjičenih danas su negirali umješanost njihovih klijenata.

"To su informacije vrlo ozbiljnog karaktera i na njima intenzivno radimo", kazao je Marjan Šimić, v. d. komesara policije USK.

"Nas uopšte ne interesuje ko je taj zaštićeni svjedok niti znamo ko je", kazao je Omer Abdagić, jedan od branitelja osumnjičenih u ovom slučaju.

Advokati osumnjičenih negiraju bilo kakvu povezanost njihovih klijenata s pokušajem identifikacije ili likvidacije zaštićenog svjedoka. Također, tvrde da se vodi medijski pritisak na njih i njihove klijente. Traže da ih puste na miru kako bi mogli pripremiti odbranu za, kako su istakli, neosnovane optužbe.

Podsjećamo, Cvijan Radić, srpski povratnik u Bihać, brutalno je ubijen 1997. godine, svezan za betonski blok i bačen u Crno jezero kod Bosanske Krupe.