BiH
3

Planirana izgradnja devet dječijih igrališta na području općine Novo Sarajevo

Klix.ba
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica firme „Mibral“ doo Sarajevo Maja Bralović – Smith potpisali su Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji dječijeg parka ispred stambeno-poslovnog objekta Malta između brojeva 17 i 25.

Navedeni radovi podrazumijevaju izgradnju ograđenog dječijeg igrališta površine oko 400 m² sa rekvizitima za igru djece sa podnim gumenim oblogama. Dječije igralište oplemenit će se zelenilom i urbanim mobilijarom, dok će izvan ograde biti postavljen i mini fitness park za odrasle. Vrijednost Ugovora je 94.559,52 KM, a rok za izvođenje radova je 45 kalendarskih dana.

Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo, istakao je da je ove godine u planu bila izgradnja i sanacija devet dječijih igrališta na području općine Novo Sarajevo, a igralište na Malti je osmo čija rekonstrukcija treba započeti potpisivanjem ovog Ugovora.

"Ostala je još izgradnja igrališta u ulici Kemala Kapetanovića kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu za šta je raspisana javna nabavka za odabir izvođača radova. Ove godine za rekonstrukciju i izgradnju dječijih igrališta izdvojili smo sredstva u iznosu od oko 1. 600. 000 KM, dok naredne godine planiramo izradu projektne dokumentacije za izgradnju još četiri dječija igrališta na području općine Novo Sarajevo", rekao je Koldžo.

Maja Bralović–Smith se zahvalila Općini Novo Sarajevo na ukazanom povjerenju, te istakla da joj je čast što je ova firma izgradila i rekonstruisala nekoliko velikih dječijih igrališta u Novom Sarajevu, poput sportskog igrališta u naselju Pofalići, te dječijeg igrališta i prostora za odmor i rekreaciju na području MZ Željeznička.