BiH
138

Planine prekrivene novim slojem snijega, za vikend uživanje na skijama

Klix.ba
Vlašić jutros (Foto: Klix.ba)
Na Bjelašnici, Igmanu, Jahorini i Vlašiću jutros pada snijeg. Palo je dodatnih 20 centimetara bijelog pokrivača, što je posebna radost za skijaše jer dolazi vikend.

U Babinom dolu na Bjelašnici danas će u funkciji biti ski-liftovi BX, K1 ( kolijevka), baby-liftovi, trosjedna žičara i BY po potrebi. Na Malom polju na Igmanu će biti pušteni u rad baby-liftovi, dok će na Velikom polju u funkciji biti staza za nordijsko skijanje.

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi 120 centimetara, a temperatura je jedan stepen ispod nule. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 245 cm, dok je temperatura minus šest stepeni.

Na Malom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 70 cm, a temperatura je -1°C. Noćno skijanje na Bjelašnici je u funkciji svakim danom osim nedjelje u terminu od 18:30 do 21:00 sat.

Na Jahorini je visina snijega 150 cm, a temperatura nula stepeni. Noćno skijanje na Jahorini je na lokaciji Poljice (ski-lift Poljice) i moguće je srijedom, četvrtkom i petkom od 18:00 do 21.00 sat.

Snijeg još uvijek pada, a za vikend se na planinama očekuje veliki broj posjetilaca.