BiH
329

Planinarka povrijeđena na Bjelašnici stabilno: Komunicira i sjećanje joj se vraća

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Zdravstveno stanje planinarke Anise Šerak, koja je početkom sedmice teško povrijeđena u pohodu na vrh planine Bjelašnice na lokaciji Kotlova, stabilno je, potvrdili su članovi njene porodice.

Stanje Anise Šerak na svu sreću ide na bolje uprkos tome što su se doktori u jednom trenutku borili za njen život nakon teške nesreće koja se dogodila na planini Bjelašnici i koja je potresla Sarajevo, ali i cijelu BiH.

Njena porodica je potvrdila da su kičma i kičmeni stub uredu, da je CT glave također uredan i da je otok lica poprilično spao. Ona je dosta komunikativna i sjećanje joj se lagano vraća.

Šerak je prije dva dana imala uspješnu operaciju lijeve butne kosti, a u narednih dan-dva trebala bi operisati i desnu potkoljenicu. Ona nema bolove, ali je i dalje na intenzivnoj njezi.

Sjeća se da su tragičnog dana bili na Vranici i spominje Kotlove, ali joj nije jasno odakle tamo. Za sada ništa drugo ne zna o dešavanjima tog dana.

Podsjećamo, nesreća na planini Bjelašnici dogodila se 7. februara poslijepodne kada je usljed jakog vjetra došlo do pada povrijeđene planinarke u provaliju. Vođa grupe bio je Dragi Novaković koji je smrtno stradao.