BiH
0

Plakati protiv kupovine proizvoda iz država koje su priznale Kosovo

FENA
Nevladina organizacija iz Banje Luke "Srbski narodni pokret - Izbor je naš“ autor je plakata koji su polijepljeni danas u Banjoj Luci i kojima se građani pozivaju da ne kupuju robu iz država koje su priznale nezavisnost Kosova.

Plakati su crne podloge s porukom "Ne kupujmo kod njih - oni su priznali lažnu državu Kosovo", a druga polovica plakata prekrivena je srpskom zastavom s natpisom "Izbor je naš - podržimo svoje, kupujmo kod naših".

Predsjednik ove nevladine organizacije Dane Čanković je rekao da na taj način pozivaju građane da ne kupuju proizvode i drugu robu onih koji su priznali nezavisnost Kosova, već srpskih proizvođača kako bi i time, smatra on, na finansijski način pomogli srpsku politiku.

Podsjećamo, "Srbski narodni pokret - Izbor je naš“ pokretao je određene akcije u kojima je, između ostalog, tražio nezavisnost RS-a, a ranije su prikupljali i potpise za izdavajanje RS-a iz, kako su navodili, nametnute BiH, ali su, i pored prikupljana više od 50.000 potpisa građana, odustali od te inicijative.