Mladi liberali BiH
0

Pismo podrške žrtvi torture Mehmeda Šišića

Sarajevo-x.com
Mladi liberali BiH uputili su pismo kojim pružaju "punu podršku žrtvi šovinističke torture od strane Mehmeda Šišića", predsjednika Saveza demobilisanih boraca FBiH.

"Ponašanje Mehmeda Šišića zaslužuje društvenu osudu i kaznu u skladu sa zakonom, jer je navedeni iskoristio svoj položaj da bi prisilio i ucjenio svoju žrtvu na seksualni odnos", poručuju Liberali i pozivaju na odgovornost nadležne institucije pravosuđa, nevladine organizacije, a posebno naglašavaju odgovornost nadležnog organa unutar udruženja na sprovođenje disciplinskog postupka i smjenu Mehmeda Šišića sa pozicije predsjednika Saveza.

"Žrtvi treba da se pruži psihička i pravna pomoć, neka država na njenom primjeru dokaže da ona štiti sve svoje građanje i da niko nije iznad zakona jer država garantuje jednakost svih svojih građana. Na taj način će ohrabriti i druge žrtve koje su svakodnevno predmet zlostavljanja", ističu iz ove bh. stranke i pitaju koliko još Tasima i Mehmeda treba da se desi pred kamerama da bi država reagovala na pravi način?