Sjednica se nastavlja sutra
0

PIC informisan o utvrđivanju Prijedloga budžeta

SRNA
Sa večerašnje sjednice PIC-a
Sa večerašnje sjednice PIC-a
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je večeras da su politički direktori Vijeća za provedbu mira (PIC) informisani o tome da je Predsjedništvo BiH utvrdilo Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH za 2013. godinu.

"Informisani smo da su Predsjedništvo i Vijeće ministra BiH utvrdili danas budžet i izgleda da će budžet za narednu godinu biti usvojen najbrže od Dejtona do danas", rekao je Inzko novinarima u Sarajevu.

On je naveo da je na sjednici PIC-a bilo riječi i o nekim drugim aktivnostima, dodajući da se sjednica nastavlja i sutra.

Inzko je rekao da su politički direktori PIC-a informisani i o tome kako predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i njegovi zamjenici, ministri finansija Nikola Špirić i vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija, gledaju na situaciju u BiH.

On je naveo da je večeras na sjednici Upravnog odbora PIC-a razmatrano i šta su vlasti u BiH do sada učinile, kao i rezultati razgovora predstavnika političkih partija sa komesarom za proširenje EU Stefanom Fuleom.

"Kada je riječ o pozitivnim pomacima, Bevanda je istakao šta je do sada učinjeno u smislu imenovanja. Nije bilo velike debate o tome, tako da smo se razišli ranije", rekao je Incko, dodajući da će sutra biti održana konferencija za novinare.